Wijn & spijs

Op vrijdag 23 & zaterdag 24 maart organiseren wij in samenwerking met Wijnimport Lenselinq een Wijn en Spijs diner. Het befaamde Just Feed Me menu wordt op deze avonden vergezeld met eigenzinnige wijnen van het moderne wijnbedrijf Casa di Baal, Salerno, IT. Ontmoet de wijnmaker Laura Anna Salerno! 

Het moderne wijnbedrijf Casa di Baal is van origine een olijfolie producent dat gesitueerd is in de heuvels van Salerno, een kleine honderd kilometer onder Napels. Aan het roer van het bedrijf staan Laura Anna en Francesca, de kleindochters van Annibale, de man die samen met zijn vrouw Anna Maria begin jaren 70 ongeveer 30 hectare grond kochten die vol stond met meer dan 10.000 olijfbomen. En een klein gedeelte werd met wijnranken aangeplant,  niet om wijn van te maken maar om de druiven te verkopen. Omdat de lokale druiven als Fiano en Aglianico niet genoeg volume gaven om een leuke boterham mee te verdienen, koos Annibale ervoor om ook Barbera en Merlot aan te planten.

Laura en Francesca zagen andere kansen en gebruiken sinds begin 2000 de 4,5 hectare wijngaarden om onder hun eigen naam wijn te produceren. Veel van de Merlot en Barbera moest het veld ruimen voor de lokale druivenrassen en er werd meteen voor gekozen om een natuurlijke weg in te slaan en de richtlijnen van de biodynamische wijnbouw te volgen. Elke wijngaard op het domein heeft een uniek ecosysteem. Volgens de zusjes is het gebruik van inheemse gisten en spontane gisting de beste manier om de "lokale smaken" van de wijn te behouden. De wijnen van Casa di Baal zijn stuk voor stuk lekker eigenzinnig, waarbij de witte wijnen in karakter puur, zuiver, vriendelijk en laag in alcohol zijn en de rode wijnen juist robuust maar zeker verfijnd. 

Goed eten, heerlijke wijnen en dat alles ook nog eens voor een zacht prijsje.